Skip to main content

2021-2022 Certificeret Grønlandsk Instruktøruddannelse: Familiepleje
Enrollment in this course is by invitation only

I denne uddannelse lærer du de forskningsbaserede principper om kvalitetsomsorg for børn og unge. Du bliver uddannet programinstruktør, så du kan undervise plejeforældre i Fairstarts online træningsprogram.

Om kurset

SE DEN SPÆNDENDE INTRODUKTIONSVIDEO VED AT KLIKKE PLAY PÅ BILLEDET OVENFOR

Er du interesseret i organisationsudvikling og uddannelse af høj kvalitet til dine medarbejdere? Ønsker du at forbedre dine evner til at skabe positive forandringer for omsorgssvigtede børn i Grønland? Fairstart og Styrelsen for Forbyggelse og Sociale Forhold introducerer i September 2019 et fælles samarbejde om faglig opkvalificering af familieplejekonsulenter og plejeforældre. Samarbejdet fokuserer på, hvordan man i fællesskab kan gøre børn trygge og skabe trygge rammer med lyst til at lære. Der skabes en fælles viden om kvalitetsomsorg der skal øge trivslen, indlæringen og dermed fremtidsmulighederne for grønlandske børn og unge. I den forbindelse tilbyder Fairstart dig en certificeret instruktøruddannelse i at undervise i vores online træningsprogram, som er et forskningsbaseret værktøj til forbedring af omsorgen for plejeanbragte børn.

Tilegnede Kompetencer

I denne spændende læringsproces, vil du:

  • Arbejde ud fra forskningsbaserede principper om tilknytningsbaseret børneomsorg
  • Lære at undervise grupper
  • Opnå kompetencer til at skabe bedre samarbejde mellem omsorgsgivere
  • Bidrage til at opbygge lokale professionelle omsorgssystemer
  • Være medskaber af dine egne og andres læringsprocesser
  • Blive en del af et nationalt og internationalt instruktørnetværk

Struktur og indhold

En række moduler guider deltagerne gennem et unikt miks af praktisk undervisning og teoretisk læring på denne online uddannelsesplatform. Platformen tilbyder en række guides, videoer og fora til støtte, kreativitet og vidensdeling de studerende imellem. Uddannelsen er klassebaseret, men er ikke begrænset af geografi, hvilket betyder, at man tager uddannelsen sammen med et hold, men man kan gøre det fra forskellige lokationer. Mellem modulerne træner hver studerende plejeforældre i Fairstarts online træningsprogram (tilgængelig på vores hjemmeside).

Uddannelsen lever op til Den Europæiske Kvalifikationsrammes uddannelseskrav på niveau 5, og din deltagelse vil gøre dig til en attraktiv, professionel udvikler af sociale systemer for børn og unge uden forældreomsorg.

Et redskab til professionel udvikling

Processen mod at blive Fairstart instruktør er ikke kun en spændende proces for dig – de plejeforældre, som modtager din undervisning vil lære at udvikle konstruktive praksisser og at implementere dem derhjemme. Forskning viser, at børn, som vokser op med veluddannede og kompetente omsorgsgivere, vil få markant højere succes - både i deres personlige, sociale og professionelle voksenliv.

Siden 2005 har Fairstart udviklet komplette træningsprogrammer, som giver omsorgspersonale de vigtige praktiske kompetencer og viden, som gør dem i stand til at drage den nødvendige omsorg for sårbare børn og unge. Instruktøruddannelsen er din mulighed for at sprede og implementere denne viden. Du kan skabe positive forandringer!

Krav

Der er ikke nogle akademiske krav til at tage uddannelsen, men det er en fordel, hvis du har interesse i at forbedre dine evner indenfor en eller flere af følgende områder:

  • Praksis i omsorg for børn og unge og særligt de sårbare og udsatte
  • Erfaring i undervisning af grupper
  • Teori og viden om udsatte og sårbare børn og unge

Den eneste praktiske betingelse for deltagelse i dette kursus er, at du arrangerer aftaler med en gruppep plejeforældre om at arbejde med dem i tre timer hver anden uge i løbet af din uddannelse. Du skal udføre syv træningssessioner med gruppen. Du skal også have internetforbindelse for at anvende uddanelsen og træningssessionerne.

Course Staff

Course Staff Image #1

Aut.cand.psych., specialist i børnepsykologi og tilknytningsteori, Niels Peter Rygaard